Verhagen Administraties

Volledig bericht

Naar de algemene nieuwspagina


Belasting aanschaf en bijtelling plug in hybrides omhoog

Datum 26-08-2015 - 08:47

De autobelasting voor plug in hybrides gaat de komende jaren flink stijgen. Dat blijkt uit antwoorden op kamervragen die de Staatssecretaris dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De brief is in bezit van RTL Nieuws.

Zo gaat bijvoorbeeld de aanschafbelasting (bpm) van een Volvo V60 diesel plug in van € 463 in 2016 naar € 2741 in 2020. Voor nieuwe leaserijders gaat de bijtelling voor deze auto omhoog van € 10.200 naar € 15.461. Wie een leasecontract heeft mag dat gewoon tegen de oude voorwaarden uitdienen. Voor andere plug in hybrides, zoals de BMW 1, Mitsubishi Outlander, Toyota Prius en Mercedes S500, geldt hetzelfde. Wiebes is het niet eens met de fiscale stimulering van de plug ins. Deze rijden namelijk bijna nooit op elektriciteit, maar gewoon op brandstof.

De staatssecretaris geeft wel aan dat de in de brief genoemde bedragen snel achterhaald zullen zijn. De genoemde modellen zijn in 2020 waarschijnlijk vervangen door nieuwe modellen die minder CO2 uitstoten en dan weer in aanmerking komen voor minder belasting.


Naar de algemene nieuwspagina