Verhagen Administraties

Volledig bericht

Naar de algemene nieuwspagina


Juiste bank rekeningnummer aan Belastingdienst doorgeven

Datum 09-07-2015 - 12:49

Krijgt u geld terug van de Belastingdienst, dan moet het bankrekeningnummer dat bij de fiscus bekend is wel op uw naam staan. Per 1 juli zet de Belastingdienst namelijk de betaling stop als het rekeningnummer niet klopt.

Sinds 1 december 2013 moet het bankrekeningnummer voor de uitbetaling of terugbetaling van belasting wel op uw naam staan. Voor de teruggaaf van BTW geldt per 1 januari 2015 een uitzondering. U mag voor de BTW namelijk een ander bankrekeningnummer doorgeven, zoals het rekeningnummer van een gelieerde vennootschap. Op dit moment geldt er voor de andere belastingen een overgangsregeling en betaalt de Belastingdienst gewoon uit als het rekeningnummer niet op uw naam staat.

Voorkom stopzetten van de betaling

Per 1 juli is die overgangsregeling ten einde gelopen. De fiscus zet de betaling stop als het rekeningnummer niet op uw naam staat. Uit gegevens van de Belastingdienst blijkt dat 85.000 mensen het juiste bankrekeningnummer nog niet hebben doorgegeven. Klopt het rekeningnummer niet, dan krijgt u van de fiscus een brief om alsnog het juiste rekeningnummer door te geven. Na het doorgeven van het juiste rekeningnummer krijgt u de niet ontvangen bedragen alsnog uitbetaald. Het is dus verstandig om actie te ondernemen als u van de Belastingdienst een brief heeft ontvangen om het juiste rekeningnummer door te geven. Op de website van de Belastingdienst kunt u zien hoe u dat moet doen.


Naar de algemene nieuwspagina