Verhagen Administraties

Volledig bericht

Naar de algemene nieuwspagina


Slechts twee percentages voor bijtelling auto

Datum 19-06-2015 - 14:40

Staatssecretaris Wiebes van Financiën wil het aantal bijtellingscategorieën voor het privégebruik van de auto van de zaak terugbrengen van vijf naar twee. Daarnaast gaan eigenaren van hybride auto′s meer belasting betalen. Deze plannen staan in de Autobrief 2.0, die recent is uitgelekt.

In een nieuwsartikel staat dat verschillende belangenorganisaties een voorstel hadden ingediend om het aantal bijtellingscategorieën te verminderen. De staatssecretaris heeft dat plan overgenomen in zijn Autobrief 2.0. Per 2017 komt er een laag tarief van 4% voor volledig elektrische auto′s. Deze lage bijtelling geldt alleen over de eerste € 50.000 van de aanschafwaarde. De overige voertuigen gaan onder het hoge tarief van 22% vallen.

Meer motorrijtuigenbelasting hybride auto′s

U krijgt met deze nieuwe bijtellingscategorieën te maken als u na 2017 een nieuw contract afsluit. De nieuwe bijtellingspercentages gaan dus niet gelden voor oude contracten. Daarnaast krijgen alleen elektrische auto′s per 2017 nog een vrijstelling voor de motorrijtuigenbelasting. Hybride auto′s gaan dus meer motorrijtuigenbelasting betalen. In een paar jaar wordt het fiscale voordeel voor deze hybride auto′s afgebouwd. Verder gaan oude dieselauto′s ook meer motorrijtuigenbelasting betalen. Binnenkort zal staatssecretaris Wiebes de Autobrief 2.0 aan de Tweede Kamer sturen.


Naar de algemene nieuwspagina