Verhagen Administraties

Volledig bericht

Naar de algemene nieuwspagina


Medewerker Belastingdienst zit vast om verduistering

Datum 03-07-2014 - 12:13

Een 51-jarige medewerker van de Belastingdienst zit vast wegens het verduisteren en witwassen van 20 miljoen euro van zijn werkgever. Hij is vrijdag 27 juni aangehouden, maakte het Openbaar Ministerie woensdag 2 juli bekend.

Arrestatie Arnhem

De opsporingsdienst FIOD arresteerde hem in de omgeving van Arnhem. De rechter-commissaris bepaalde dinsdag dat hij in elk geval nog 2 weken vast blijft zitten.

Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) stelde maandag al de Tweede Kamer op de hoogte van de verduistering. Hij liet weten dat het om één enkele transactie ging, waarbij het bedrag van rond de 20 miljoen onder verdachte omstandigheden ten onrechte is uitbetaald door de Belastingdienst.

Hij zei daarbij dat het volgens het onderzoek tot nu toe niet gaat om toeslagen of inkomstenbelasting. Behalve de inkomstenbelasting en de toeslagen vormt de omzetbelasting (btw) een belasting waar veel geld in omgaat.

Het Openbaar Ministerie wil in verband met het onderzoek niet zeggen bij welk belastingkantoor de verdachte werkte en hoe de fraude in zijn werk is gegaan. Ook over de vraag of het geld weer terecht is, worden geen mededelingen gedaan.


Naar de algemene nieuwspagina