Verhagen Administraties

Volledig bericht

Naar de algemene nieuwspagina


Fiscus stuurt aangiftebrief Omzetbelasting 2016 later

Datum 16-12-2015 - 13:48

Ondernemers krijgen de aangiftebrief voor de BTW dit jaar later dan anders. De Belastingdienst stuurt deze brief kort voor de aangiftedatum van het eerste tijdvak van 2016.

De Belastingdienst stuurde de aangiftebrief BTW altijd aan het einde van het jaar. In deze brief staan de uiterste aangifte- en betalingsdatums. Daarnaast kon uw organisatie in die brief ook de betalingskenmerken voor heel het jaar terugvinden. De fiscus heeft recent laten weten dat de aangiftebrief voortaan op een later tijdstip komt.

Ontvangst aangiftebrief afhankelijk van tijdvak

Waarschijnlijk moet uw organisatie per kwartaal een BTW–aangifte indienen. Op verzoek is het mogelijk om daarvan af te wijken en per maand of per jaar aangifte te doen. Bij een jaaraangifte moet uw organisatie dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. De aangiftebrief BTW voor 2016 verstuurt de Belastingdienst dus vlak voor het eerste tijdvak van 2016. Bij een maandaangifte krijgt uw organisatie de brief dus in januari en bij een kwartaalaangifte in maart. Komt uw organisatie in aanmerking voor een jaaraangifte, dan ontvangt u de aangiftebrief pas in december 2016.

Uiterste ontvangst– en betalingsdatums

Uiteraard is het belangrijk om de aangiftebrief goed te bewaren. Mocht de brief toch kwijtraken, dan zijn de uiterste ontvangst– en betalingsdatums ook op de website van de Belastingdienst te vinden. De app BTW-alert kan echter ook helpen bij het tijdig indienen van de BTW–aangifte.


Naar de algemene nieuwspagina